Jouw winkelwagen

Vragen & Geheimen | Facebookgroep

Vragen & Geheimen | Facebookgroep

0 reacties

Ronja Kiljan

Inhoudsopgave

Vragen & Geheimen | Facebookgroep

Anoniem Vragen & Geheimen

Deelnemen aan Vragen & Geheimen

Disclaimer besloten Facebookgroep "Vragen & Geheimen"

Vragen & Geheimen | Facebookgroep

Een van de belangrijkste onderdelen van dit platform is dat het een veilige plek moet zijn... een plek waar allemaal mensen samen komen om te ontdekken of hun kennis van- en overtuiging over de vagina, maar ook verwanten onderwerpen, wel echt juist is. Maar, in het bijzonder moet het een veilige plek zijn voor vrouwen. Vanuit deze kernwaarde is de Besloten Facebookgroep "Vragen & Geheimen" geboren. 

Dit is een groep waar je als vrouw kunt lezen over hoe andere vrouwen over vagina-zaken denken. Of hoe zij zelfs een eventueel probleem hebben opgelost. Deze plek moet een plek zijn die zo veilig is dat iedereen zich vrij genoeg voelt om met- en voor elkaar meer informatie te delen.

Anoniem Vragen & Geheimen

Bij de Facebook groep van Vigina is het zelfs mogelijk om je vraag of probleem anoniem voor te leggen in de groep. Dit kun je doen door gebruik te maken van een knop met de tekst "anoniem plaatsen".
facebook-group-anoniem-berichten-plaatsen-vragen-en-geheimen-vigina

Voordat je een bericht kunt plaatsen laat Facebook je een pop-up zien met meer informatie over "anoniem bericht maken". Als je vervolgens op "anoniem bericht maken" druk kun je beginnen met typen.

Hierdoor kunnen andere mensen in de groep niet zien dat jij deze vraag stelt. Enkel de beheerder van de groep kan dat inzien.

Vanzelfsprekend wordt er dicreet met die informatie omgegaan en kun je erop rekenen dat je naam veilig en verborgen blijft.

facebook-group-anoniem-bericht-plaatsen-vragen-en-geheimen-vigina

 

Deelnemen aan Vragen & Geheimen

Om deel te kunnen nemen moet je op de eerste plaats een facebook-account hebben. De Facebookgroep "Vragen & Geheimen" is een besloten Facebookgroep, wat wil zeggen dat je een toestemming moet krijgen om lid te worden en de onderwerpen te kunnen lezen. 

Disclaimer besloten Facebookgroep "Vragen & Geheimen"

besloten-facebookgroep-vragenen-en-geheimen-vigina

Vanzelfsprekend willen we niemand tegen het hoofd stoten en zijn wij ons ervan bewust dat genderneutrale levensstijlen hedendaags eindelijk steeds meer geaccepteerd worden. Echter, de Facebookgroep "Vragen & Geheimen" is bedoeld voor mensen die geboren zijn met de geslachtskenmerken van een vrouw. Denk hierbij aan een baarmoeder een eierstokken. 

De reden hiervan is dat het voor sommige vrouwen nog steeds ontzettend spannend is om over hun vagina en/of seksuele geaardheid te praten. Als wij dit taboe samen willen doorbreken, is het noodzakelijk dat daar veilige plekken voor zijn. 

Mogelijk komt er in de toekomst een Facebookgroep die openstaat voor alle genderidentiteiten. Als daar behoefte aan is kun je dit aangeven door een mail te sturen naar vragen@vigina.nl. Jouw stem wordt dan toegevoegd aan onze visie voor de toekomst.

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Onderwerpen om aandacht aan te schenken

Blogs van Vigina

Alle blogs bekijken
PMS, geen pretje...

PMS, geen pretje...

Inhoudsopgave PMS, geen pretje... Wat is PMS (Premenstrueel Syndroom) eigelijk? Wie heeft er last van PMS? Wat kun je ervaren als je last hebt van ...
Lees meer...
Wat zijn menstruatiekrampen?

Wat zijn menstruatiekrampen?

” Een kartelmes dat rondjes draait in je baarmoeder! „

...dát is vaak hoe ik menstruatiekrampen probeer uit te leggen aan een man… En voor de extra beelddenkers onder ons voeg ik daar nog aan toe; “deze gaat dan tussen je anus en balzak naar binnen... en draait daar rondjes”. Hmm, smakelijk en prettig idee hé?".🥲

Lees meer...
Mediteren kun je leren...

Mediteren kun je leren...

Wellicht vraag jij je nu af; "Wat nu het raakvlak tussen de vagina en meditatie is?". If so, goed dat je met een kritisch oog aan deze blog begint. Ik wil graag mijn best doen om je uit te leggen waarom ik vind dat deze twee dingen met elkaar te maken hebben en tegelijkertijd wil ik je ook bewuster laten kijken naar dat kritische oog.😉

Lees meer...
Menstruatie Armoede maakt slachtoffers in Nederland

Menstruatie Armoede maakt slachtoffers in Nederland

Als we eerlijk zijn, is het eigenlijk enorm triest dat menstruatie armoede nog steeds bestaat in een land als Nederland. Met de welvaart waar wij in leven zou een armoede als deze niet voor mogen komen. Menstruatie armoede is namelijk niets anders dan het niet, of nauwelijks, kunnen betalen van de maandelijkse kosten voor menstruatieproducten.

Lees meer...
Er was eens... schimmelinfectie

Er was eens... schimmelinfectie

"Het is zo ver, mijn allereerste schimmelinfectie. “Gadverdamme!” dacht ik, toen ik na mijn zelf-dokter-google-actie tot de conclusie kwam dat ik voor het eerst in mijn leven juist door té grondige schoonmaak “vies” was geworden." Jeuk en een branderig gevoel aan de rand van mijn vagina veroorzaakte de behoefte aan...
Lees meer...
Wat is de tamponziekte (Toxische Shock Syndroom)

Wat is de tamponziekte (Toxische Shock Syndroom)

Stafylokokken of de streptokokken-bacterie zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van het Toxische Shock Syndroom (TSS), beter bekend als de tamponziekte. Beide bacteriën zijn van nature bij de mens aanwezig in- of op onze...
Lees meer...