Vragen & Geheimen | Facebookgroep

Ronja Kiljan • 17 februari 2020

img

Een van de belangrijkste onderdelen van dit platform is dat het een veilige plek moet zijn... een plek waar allemaal mensen samen komen om te ontdekken of hun kennis van- en overtuiging over de vagina, maar ook verwanten onderwerpen, wel echt juist is. Maar, in het bijzonder moet het een veilige plek zijn voor vrouwen. Vanuit deze kernwaarde is de Facebookgroep "Vragen & Geheimen" geboren. 

 

Dit is een groep waar je als vrouw kunt lezen over hoe andere vrouwen over vagina-zaken denken. Of hoe zij zelfs een eventueel probleem hebben opgelost. Deze plek moet een plek zijn die zo veilig is dat iedereen zich vrij genoeg voelt om met- en voor elkaar meer informatie te delen.

Anoniem Vragen & Geheimen

img
img

Bij de Facebook groep van Vigina is het zelfs mogelijk om je vraag of probleem anoniem voor te leggen in de groep. Dit kun je doen door gebruik te maken van een knop met de tekst "anoniem plaatsen".

img

Voordat je een bericht kunt plaatsen laat Facebook je een pop-up zien met meer informatie over "anoniem bericht maken" . Als je vervolgens op "anoniem bericht maken" druk kun je beginnen met typen.

 

Hierdoor kunnen andere mensen in de groep niet zien dat jij deze vraag stelt. Enkel de beheerder van de groep kan dat inzien.

 

Vanzelfsprekend wordt er dicreet met die informatie omgegaan en kun je erop rekenen dat je naam veilig en verborgen blijft.

Deelnemen aan Vragen & Geheimen

Om deel te kunnen nemen moet je op de eerste plaats een facebook-account hebben. De Facebookgroep "Vragen & Geheimen" is een besloten Facebookgroep, wat wil zeggen dat je een toestemming moet krijgen om lid te worden en de onderwerpen te kunnen lezen. 

 

Disclaimer besloten Facebookgroep "Vragen & Geheimen" 

 

img

Vanzelfsprekend willen we niemand tegen het hoofd stoten en zijn wij ons ervan bewust dat genderneutrale levenstijlen hedendaags eindelijk steeds meer geaccepteerd worden. Echter, de Facebookgroep "Vragen & Geheimen" is bedoeld voor mensen die geboren zijn met de geslachtkenmerken van een vrouw. Denk hierbij aan een baarmoeder een eierstokken.

 

De reden hiervan is dat het voor sommige vrouwen nog steeds ontzettend spannend is om over hun vagina en/of seksuele geaardheid te praten. Als wij dit taboe samen willen doorbreken, is het noodzakelijk dat daar veilige plekken voor zijn.

 

Mogelijk komt er in de toekomst een Facebookgroep die openstaat voor alle genderidenteiten. Als daar behoefte aan is kun je dit aangeven door een mail te sturen naar vragen@vigina.nl. Jouw stem wordt dan toegevoegd aan onze visie voor de toekomst.

 

Gerelateerde blogs

Meer blogs lezen?

Wie en wat is Vigina?

Vigina, je weet wel, klinkt als vagina. Precies, het klinkt als vagina. Wat natuurlijk ook de bedoeling is! Wat leuk dat je hier terecht bent gekomen om te ontdekken wie en...

Lees nu meer...

PMS, geen pretje...

"Pas op voor je PMS-trol” verschijnt in een melding op mijn telefoon. Een beetje ongemakkelijk lach ik en realiseer ik mij dat het kwaad die dag al geschiedt was..."

Lees nu meer...

Dé lekkerste seksstandjes

Er zijn wel meer dan 50 soorten seksstandjes bedacht door hele creatieve mensen. Van-voor-naar-achter-van-links-naar-rechts. Wat zijn nu de lekkerste seksstandjes?...

Lees nu meer...

Mediteren kun je leren...

Wellicht vraag jij je nu af; "Wat nu het raakvlak tussen de vagina en meditatie is?". If so, goed dat je met een kritisch oog aan deze blog begint. Ik wil graag mijn best doen om je uit te....

Lees nu meer...