Jouw winkelwagen

vrouw-rok-schimmelinfectie-vigina-blog

Er was eens... schimmelinfectie

0 reacties

Ronja Kiljan

Inhoudsopgave

Er was eens... schimmelinfectie

Kun je een schimmelinfectie weg krabben of beter meteen amputeren?

Hoe ontstaan een schimmelinfectie?

Oke, een schimmelinfectie dus, en nu?

Zijn er alternatieve middeltjes om een schimmelinfectie te behandelen?

Gratis 7 daagse Anti-Schimmeldieet

Er was eens... schimmelinfectie

"Het is zo ver, mijn allereerste schimmelinfectieGadverdamme!😣 dacht ik, toen ik na mijn zelf-dokter-google-actie tot de conclusie kwam dat ik voor het eerst in mijn leven juist door té grondige schoonmaak vies was geworden."

Jeuk en een branderig gevoel aan de rand van mijn vagina veroorzaakte de behoefte aan grondig googleonderzoek. "Is het dan toch een schimmelinfectie?🧐", dacht ik. Hmm, misschien toch maar even de dokter bellen Better safe, then sorry. mompelde ik.

En ja hoor, het was raak. Al mijn visueel-in-te-beelden omschrijvingen van het uiterlijk van mijn vagina en de bijkomende bijwerkingen duiden onbetwistbaar op een schimmelinfectie, gaf de assistente van mijn dokterspraktijk aan.

Kun je een schimmelinfectie weg krabben of beter meteen amputeren?

kun-je een-schimmelinfectie-weg-krabben-of-beter-meteen-amputeren

Nu wilde ik er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf! Want het was op zich wel te doen, maar op het moment dat er zuurstof bij kwam (wat gebeurde zodra ik naar de wc ging om te plassen) ontstond de hel. Het voelde dan direct alsof ik alle schimmels een shot drugs had gegeven door ze bloot te stellen aan zuurstof. Daar konden zij dan mooi weer even op verder leven.

De behoefte om te krabben en de overweging van een DIY amputatie van mijn geslachtsdeel waren op dat moment nog de enige gedachtes die mij bezig hielden. My lord, wat een ellende!🥹

Hoe ontstaan een schimmelinfectie?

hoe-ontstaan-een-schimmelinfectie-blog

Je vagina is warm en vochtig, waardoor het de perfecte broeihaard is voor slechte schimmels en/of bacteriën. Een schimmelinfectie ontstaat door een verstoring in de vaginale flora. Het overmatig, inwendig wassen van de vagina en/of het gebruik van vaginale zeep of vaginale douches draagt bij aan een disbalans.

Je vagina kan eigenlijk heel er goed voor haarzelf zorgen. Op het moment dat jij daar 1 á 2 keer per dag, heel fanatiek (vooral inwendig) aan de gang gaat met zeep en/of water, maak je het eigenlijk te schoon. Dagelijks je vagina gewoonweg wassen met lauwwarm water is écht voldoende.

Oke, een schimmelinfectie dus, en nu?

Ik stond natuurlijk voor alles open wat zou kunnen werken. Mijn eerste impulsieve keuze was een uitwendige anti-schimmel crème geworden. Deze bracht ik aan de buitenkant van mijn vagina aan en dit hielp al vrij snel gelukkig!

Ik heb mij laten vertellen dat een schimmel ook (of eigenlijk juist) van binnenuit komt. Wat ertoe heeft geleidt dat ik er vervolgens ook voor gekozen heb om de Canesten Gyno tablet: 1-daagse behandeling in te brengen. Dit heeft de schimmels halt toe geroepen en met een paar dagen zag mijn vagina er weer uit zoals ik dat van haar gewend was.

Zijn er alternatieve middeltjes om een schimmelinfectie te behandelen?

cranberrypillen-bij-schimmel-infectie-blog-vigina

Nadat het feestje over was voor de schimmels heb ik toch nog eens een beetje rond gekeken op het internet. Er moeten toch ook wel alternatieve hulpmiddelen zijn bij een schimmelinfectie? vroeg ik mij af.

Ik las adviezen over het inbrengen van een teentje knoflook (uiteraard met een touwtje er aan, anders moet je later enorm gaan zitten graaien), het insmeren van je schaamlippen en vagina met yoghurt of met natuur- en/of appelazijn. Ook zag ik een tip voorbij komen over het slikken van cranberry-pillen.

Gratis 7 daagse Anti-Schimmeldieet

gratis-7-daagse-anti-schimmel-infectie-dieet-blog-vigina

Ah, dat klinkt best haalbaar toch?!😌

Een dieet voor maar 7 dagen, om die eikels van schimmels een dusdanig onprettige omgeving te geven dat ze het lootje leggen. Daarnaast vinden je darmen dit vast ook best wel prettig.  

Je ziet hier "Dag 1" van het "7 daagse Anti-Schimmeldieet". Als je GRATIS de rest van het dieet wilt downloaden, kun je je aanmelden voor het hele dieet via het aanmeldformulier.

Laat je in een reactie hieronder weten wat je van het dieet vindt?🖤

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Onderwerpen om aandacht aan te schenken

Blogs van Vigina

Alle blogs bekijken
PMS, geen pretje...

PMS, geen pretje...

Inhoudsopgave PMS, geen pretje... Wat is PMS (Premenstrueel Syndroom) eigelijk? Wie heeft er last van PMS? Wat kun je ervaren als je last hebt van ...
Lees meer...
Wat zijn menstruatiekrampen?

Wat zijn menstruatiekrampen?

” Een kartelmes dat rondjes draait in je baarmoeder! „

...dát is vaak hoe ik menstruatiekrampen probeer uit te leggen aan een man… En voor de extra beelddenkers onder ons voeg ik daar nog aan toe; “deze gaat dan tussen je anus en balzak naar binnen... en draait daar rondjes”. Hmm, smakelijk en prettig idee hé?".🥲

Lees meer...
Mediteren kun je leren...

Mediteren kun je leren...

Wellicht vraag jij je nu af; "Wat nu het raakvlak tussen de vagina en meditatie is?". If so, goed dat je met een kritisch oog aan deze blog begint. Ik wil graag mijn best doen om je uit te leggen waarom ik vind dat deze twee dingen met elkaar te maken hebben en tegelijkertijd wil ik je ook bewuster laten kijken naar dat kritische oog.😉

Lees meer...
Menstruatie Armoede maakt slachtoffers in Nederland

Menstruatie Armoede maakt slachtoffers in Nederland

Als we eerlijk zijn, is het eigenlijk enorm triest dat menstruatie armoede nog steeds bestaat in een land als Nederland. Met de welvaart waar wij in leven zou een armoede als deze niet voor mogen komen. Menstruatie armoede is namelijk niets anders dan het niet, of nauwelijks, kunnen betalen van de maandelijkse kosten voor menstruatieproducten.

Lees meer...
Er was eens... schimmelinfectie

Er was eens... schimmelinfectie

"Het is zo ver, mijn allereerste schimmelinfectie. “Gadverdamme!” dacht ik, toen ik na mijn zelf-dokter-google-actie tot de conclusie kwam dat ik voor het eerst in mijn leven juist door té grondige schoonmaak “vies” was geworden." Jeuk en een branderig gevoel aan de rand van mijn vagina veroorzaakte de behoefte aan...
Lees meer...
Wat is de tamponziekte (Toxische Shock Syndroom)

Wat is de tamponziekte (Toxische Shock Syndroom)

Stafylokokken of de streptokokken-bacterie zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van het Toxische Shock Syndroom (TSS), beter bekend als de tamponziekte. Beide bacteriën zijn van nature bij de mens aanwezig in- of op onze...
Lees meer...