Jouw winkelwagen

man-vrouw-de-lekkerste-seksstandjes-blog-vigina

Dé lekkerste seksstandjes

0 reacties

Ronja Kiljan

Inhoudsopgave

Dé lekkerste seksstandjes

Top 6 van dé lekkerste seksstandjes

Ik zal heel eerlijk zijn...

Grenzen en verlangens aangeven

Sex tegen je wil in...?

Dé lekkerste seksstandjes

Er zijn wel meer dan 50 soorten seksstandjes bedacht door hele creatieve mensen. Van-voor-naar-achter-van-links-naar-rechts. Ik had geen idee dat het er zoveel zijn, maar wat zijn nu dé lekkerste seksstandjes?

Alhoewel, sommige standjes natuurlijk een aftreksel zijn van andere en ik hierin niet eens de standjes van de bevrijdende yoga vorm, die Tantra heet, heb mee genomen.

Ik bedoel; dat je in sommige seksstandjes de man als een boeddhist laat zitten door zijn benen in een vlinder stand te zetten, maakt het niet heel anders dan het standje Gelukkig Weerzien” waarbij hij zijn benen meer gestrekt heeft. Alhoewel ik geen man ken die lenig genoeg is om met zijn benen in de lotushouding te zitten. Dus wellicht is het dan toch een hele andere beleving als dat wel lukt, althans, voor hem.

Een ding is zeker, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Sex is overal, in alles en iedereen. En ondanks dat er zeker 50 seksstandjes bestaan, durf ik te wedden dat de meeste van ons toch een paar favoriete hebben. Standjes die misschien niet zó creatief of vernieuwend zijn, maar wel altijd prettig.

Top 6 van dé lekkerste seksstandjes

1. Missionarishouding

Alhoewel dit standje al gauw de reputatie als saai standje krijgt, is dit toch een standje dat voor beide bedpartners super prettig is. Je bent dicht bij elkaar, je kunt elkaar aankijken, ruiken en zoenen.

Get into position:

• Zij ligt op haar rug met haar hielen op het bed, haar benen iets wat gebogen of zelfs opgetrokken.

 Hij ligt bovenop haar en leunt op zijn onderarmen, of handen en knieën. Hij kan ook met zijn bovenlijf leunen op haar borst.

 Variatie: Zij kan een voet over zijn kuit haken en het andere been iets meer optrekken. Hierdoor kan hij dieper penetreren.

missionarishouding-seks-standje-vigina

2. Pretzel Dip

Gekke naam, aangezien het mij direct doet denken aan een krakeling, maar dat neemt de intensiteit van dit standje niet weg! Dit standje is voor beide bedpartners goed te doen.

Get into position:

 Bij dit standje ligt zij op haar zij, met één been gestrekt omhoog tegen zijn schouder aan. Haar andere been ligt tussen zijn benen in.

 Hij zit op zijn knieën tussen haar benen en kan haar op deze manier net zo diep penetreren als in Doggiestyle.

 Variatie: Daarnaast kunnen jullie elkaar aankijken en kan zij zichzelf masturberen, een seksspeeltje gebruiken, of hij kan haar clitoris stimuleren.

pretzel-dip-seks-standje-vigina

3. Flatiron

Dit is eigenlijk een beetje omgekeerde missionaris, voor de vrouw. Dit zorgt ervoor dat zij goed kan ontspannen en hij kan extra diep penetreren. Ook extra fijn voor als ie niet enorm geschapen is. Je kunt deze tussentijds variëren door dat zij haar benen kan spreiden of sluiten. Waarbij hij extra diep kan als zij haar benen gespreid heeft, maar hij weer extra gestimuleerd wordt als zij haar benen bij elkaar doet. In dat geval wordt het allemaal wat krapper. 

Get into position:

 Bij dit standje ligt zij op haar buik. Je kunt eventueel een kussen onder haar bekken doen, zodat deze meer omhoog gekanteld is. Zij kan haar benen aan de binnen- of buitenzijde van zijn benen plaatsen.

 Hij buigt zich over haar heen. Steunent op zijn armen. Hij kan zijn benen tussen haar benen plaatsen, of daarbuiten.

 Variatie: Hij kan ook zijn benen aan de buitenzijde van haar benen plaatsen en met zijn voeten over haar kuiten heen, haar benen uit elkaar houden. Hierdoor kan hij de leiding nemen tot het spreiden of sluiten van haar benen.

flatiron-seks-standje-vigina

4. G-Whiz

De naam geeft al een tipje van de sluier. Dit standje is voor de G-spot. Daarom is het misschien ook wel een goed idee om voor de zekerheid een handdoek onder jullie neer te leggen. Mocht dit standje er toeleiden dat zij wellicht begint te squirten, hoef je na de sex in elk geval niet op de bank te slapen. Bij dit standje is ook een kleine variatie mogelijk. 

Get into position:

 Bij dit standje ligt zij op haar rug. Haar benen zitten in de lucht en kunnen rusten op zijn schouders. Samen op 1 schouder, of minimaal gespreid door beide benen ieder op een eigen schouder.

 Hij zit op zijn knieën. Hij kan haar benen ondersteunen door deze vast te houden.

 Variatie: Hij kan ook haar heupen op tillen, waardoor de penetratie extra diep is. Hij heeft daarbij de controle over het tempo en de diepte.

g-whiz-seks-standje-vigina

5. The face-off

Dit standje is super intiem en komt volgens mij (waarschijnlijk zonder penetratie) voor bij de Tantra posities. Bij dit standje zit je zo in elkaars aura dat je maar beter je tanden goed gepoetst kunt hebben. Bij voorkeur laat je hem op een stabiele ondergrond zitten. Op een waterbed is dit standje mogelijk niet héél soepel. Wat overigens volgens mij ook geldt voor een aantal van de andere standjes in deze top 6. 

Get into position:

 Bij dit standje zit zij boven op hem met haar benen om zijn heupen heen. Zij zit met haar gezicht richting de zijne en hij kan haar hierdoor in haar nek kussen, haar borsten en zelfs haar clitoris strelen.

 Hij zit in dit standje op de rand van het bed, op een stoel of de bank. Hij kan het tempo stimuleren door haar heupen te begeleiden.

 Variatie: Indien hij wel op het bed zit, kun je van dit standje gemakkelijk overgaan naar The Humping Bumper Cars.

the-face-off-seks-standje-vigina

6. Doggy style

Last, but surely not least, Doggy Style. Ik kan mij dankzij het kijken van pornofilmpjes goed inleven in the real-time-view voor de man, tijdens dit standje. En ik kan mij daardoor goed voorstellen waarom het hoogtepunt voor de man snel plaats vindt, zodra je deze positie aanneemt. 

Get into position:

 Bij dit standje zit zij op haar handen en knieën. Zij kan eventueel het tempo bepalen door naar voor- en achter te bewegen.

 Hij zit op zijn knieën achter haar. Hij kan haar begeleiden door haar heupen of billen vast te houden. Indien hij het tempo wil bepalen kan hij haar stabiliseren met zijn handen op haar heupen en zelf heen en weer bewegen.

 Variatie: Stel nu dat jullie een #fitcouple zijn, is er nog een hele gedurfde variatie op dit standje. Hiervoor moet hij haar benen optillen en vasthouden, ter hoogte van haar bovenbenen. Zij zal hierdoor moeten steunen op haar armen. Dit vergt veel kracht en balans, van jullie beide. Succes!

Ik zal heel eerlijk zijn...

Ikzelf vind Missionaris een super fijn standje. Hierbij kan ik het grootste deel van mijn spieren laten ontspannen waardoor ik mij meer kan focussen op mijn bekkengebied en alle andere prikkels die binnen komen. Vooralsnog heb ik niet de spierkracht, of conditie om zelf echt te kunnen genieten van een standje zoals de Kruiwagen. Of wat dacht je van de Up-side-down? Nou, jij liever dan ik. Dat ziet er ongeveer zo uit als deze geweldige yoga pose.

vrouw-yoga-pose-seksstandjes-vigina

Daarnaast denk ik dat veel stellen ook erg blij worden van Doggy style. Een voor- en nadeel aan dit standje is dat de penetratie super diep is. Dit seksstandje kan ongelofelijk prettig zijn, maar zou er ook toe kunnen leiden dat het pijn kan doen. Voor de mannen die zich dat nog niet realiseren; je stoot daarbij tegen de baarmoedermond.

Dit kan voelen alsof iemand je inwendig een paar stompen geeft. Vaak voelt een vrouw dit eerder in de periode voor- en (als jullie zo bold zijn) tijdens de menstruatie. Dit komt omdat de baarmoedermond dan wat gezakt is en daardoor lager in de vagina ligt. Probeer in die periode iets sensitiever te zijn voor haar lichaamstaal. Auw betekend in dat geval namelijk niet dat zij het lekker vindt, maar gewoonweg dat het (een beetje) zeer doet. 

"Dit leidt ons meteen naar het feit dat iedereen in dit sensuele spel van genot zijn en/of haar verlangens en grenzen moet uitspreken.

Grenzen en verlangens aangeven

Voor mij geldt dat ik het in het verleden altijd erg moeilijk heb gevonden om mijn grenzen aan te geven. Dit heeft er helaas toegeleid dat ik ook wel eens minder prettige ervaringen heb gehad. Ik koos er dan liever voor om de act in stand te houden, in plaats van aan te kaarten dat iets pijnlijk was of oncomfortabel aanvoelde.

Om het punt te bereiken waardoor ik dit nu wel durf aan te geven heb ik super veel gedaan aan zelfontwikkeling. Denk aan boeken lezen, mediteren en real time oefeningen om mijn zelfvertrouwen en zelfliefde een boost te geven.

De reden dat ik dit vertel is omdat ik begrijp hoe moeilijk het is om je grenzen aan te geven. Helemaal als je je bedpartner wil 
pleasen. Maar dit mag geen reden zijn om jezelf (pijn) te laten lijden.

Doe jij dit ook, herken jij jezelf hierin? Misschien kun je dan jouw verhaal met ons delen via anoniem@vigina.nl. Wij plaatsen jouw verhaal in de Facebookgroep - Vragen & Geheimen. Hier kunnen andere mensen reageren op jouw verhaal. Op deze manier kunnen we elkaar steunen, helpen en/of informeren.

Sex tegen je wil in?
Neem contact op met je huisarts!

seks-tegen-je-wil-in-vigina

Indien je sex hebt tegen je wil in raad ik je aan om contact op te nemen met je huisarts. Je huisarts heeft beroepsgeheim. Wat betekend dat jij je verhaal kan voorleggen bij je huisarts en hij/zij dit niet met andere mensen mag delen zonder jouw toestemming.

Wat vind jij dé lekkerste seksstandjes? Heb jij wel eens sex op een waterbed en was dit een succes? Laat het eens weten in een reactie hieronder.👇🏼

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Onderwerpen om aandacht aan te schenken

Blogs van Vigina

Alle blogs bekijken
PMS, geen pretje...

PMS, geen pretje...

Inhoudsopgave PMS, geen pretje... Wat is PMS (Premenstrueel Syndroom) eigelijk? Wie heeft er last van PMS? Wat kun je ervaren als je last hebt van ...
Lees meer...
Wat zijn menstruatiekrampen?

Wat zijn menstruatiekrampen?

” Een kartelmes dat rondjes draait in je baarmoeder! „

...dát is vaak hoe ik menstruatiekrampen probeer uit te leggen aan een man… En voor de extra beelddenkers onder ons voeg ik daar nog aan toe; “deze gaat dan tussen je anus en balzak naar binnen... en draait daar rondjes”. Hmm, smakelijk en prettig idee hé?".🥲

Lees meer...
Mediteren kun je leren...

Mediteren kun je leren...

Wellicht vraag jij je nu af; "Wat nu het raakvlak tussen de vagina en meditatie is?". If so, goed dat je met een kritisch oog aan deze blog begint. Ik wil graag mijn best doen om je uit te leggen waarom ik vind dat deze twee dingen met elkaar te maken hebben en tegelijkertijd wil ik je ook bewuster laten kijken naar dat kritische oog.😉

Lees meer...
Menstruatie Armoede maakt slachtoffers in Nederland

Menstruatie Armoede maakt slachtoffers in Nederland

Als we eerlijk zijn, is het eigenlijk enorm triest dat menstruatie armoede nog steeds bestaat in een land als Nederland. Met de welvaart waar wij in leven zou een armoede als deze niet voor mogen komen. Menstruatie armoede is namelijk niets anders dan het niet, of nauwelijks, kunnen betalen van de maandelijkse kosten voor menstruatieproducten.

Lees meer...
Er was eens... schimmelinfectie

Er was eens... schimmelinfectie

"Het is zo ver, mijn allereerste schimmelinfectie. “Gadverdamme!” dacht ik, toen ik na mijn zelf-dokter-google-actie tot de conclusie kwam dat ik voor het eerst in mijn leven juist door té grondige schoonmaak “vies” was geworden." Jeuk en een branderig gevoel aan de rand van mijn vagina veroorzaakte de behoefte aan...
Lees meer...
Wat is de tamponziekte (Toxische Shock Syndroom)

Wat is de tamponziekte (Toxische Shock Syndroom)

Stafylokokken of de streptokokken-bacterie zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van het Toxische Shock Syndroom (TSS), beter bekend als de tamponziekte. Beide bacteriën zijn van nature bij de mens aanwezig in- of op onze...
Lees meer...